ثبت درخواست
تماس کارفرما جهت انجام پروژه و ثبت درخواست
تدابیر امنیتی و نظارتی (دوربین مدار بسته یا سیستم های نظارت تصویری) همیشه و در همه جا ضامن وجود بستری امن و آرام جهت پیشبرد هر چه بهتر و سریعتر امور و فراهم آورنده آسایش خیال بیشتر برای محیط های کارو زندگی بوده اند. یکی از ویژگی های سیستم های نظارت تصویری این است که می توان تصاویر دوربین ها را از مناطق دور تر حتی خارج از شهر یا کشور از طریق شبکه و اینترنت مشاهده نمود. این قابلیت باعث می شود در مکان هایی که حضور نداریم بتوانیم نظارت بیشتری داشته باشیم. مانند نظارت بر یک مهد کودک توسط والدین ، نظارت بر کارخانه از دفتر مرکزی و یا سالن های یک مدرسه توسط ناظمین و موارد دیگر.
امروزه استفاده از سیستم های نظارت تصویری به عنوان یکی از پارامتر های مهم مدیریت در مراکز صنعتی و اداری جهت نظارت بر محیط فیزیکی و نظارت بر کارکنان و عملکرد مطلوب تجهیزات در جهت کنترل و مدیریت کارآمد رایج می باشد. این سیستم ها که با نام سیستم های تلویزیونی مدار بسته (Closed Circuit TV) یا دوربین مدار بسته (سیستم های نظارت تصویری) معروف است ، گاهی با نام مخفف تجهیزات ویدئویی مدار بسته CCTV نیز از آن یاد می شود.
توضیحات
سیستم های نظارت تصویری از گذشته تا به حال ابزاری کار آمد به شمار می رفته و با پیشرفت های روز افزون در این شاخه از تکنولوژی ، همه روزه امکانات و تسهیلات بیشتری به این سیستم ها اضافه کرده اند. امروزه شرکت هایی که کارخانه ی آنها با فاصله زیادی از دفتر مرکزی قرار دارند می توانند هر لحظه که بخواهند تمام مراحل تولید و یا قسمت هایی که دوربین در آنجا نصب شده را دقیقا کنترل و به کارمندان دستورات لازم را بدهند.
ایجاد امنیت بارز ترین نتیجه داشتن یک سیستم نظارت تصویری با کیفیت در آموزشگاه است. در صورت وجود هرگونه نا امنی یا قانون شکنی دوربین های مدار بسته می توانند مدارک غیر قابل انکاری را جهت معرفی مجرم ارائه نمایند. دوربین ها به صورت پیوسته بر رفتار دانش آموزان نظارت کرده و می توانند ناظمین را در شناسایی مجرم و رفتار های مشکوک در فضای مدرسه یاری کنند. نصب دوربین مدار بسته همچنین می تواند مانع از گسترش بی انظباطی در مدارس گردد. غالبا مجرمین از انجام اعمال خلاف قانون در مقابل دوربین اجتناب می کنند. از سوی دیگر والدین نیز با آگاهی از اینکه محل تحصیل فرزندانشان تحت نظارت دوربین مدار بسته می باشد آسودگی خاطر بیشتری خواهد داشت.
نصب و پشتیبانی
در سیستم های مدار بسته بعد از انتخاب برند مهمترین مرحله انتخاب گروه نصب دوربین مدار بسته است. به عنوان مثال شما اگر بهترین دوربین را انتخاب کنید اما در محل بد و زاویه نامناسب نصب شود قطعا دید مناسبی برای نظارت فراهم نخواهد کرد و یا اگر کابل کشی بصورت دقیق و حرفه ای انجام نشود ، امکان دارد موجب سوختن دستگاه و دوربین ها و یا ایجاد نویز در تصاویر شود. بنابر این عاقلانه ترین کار انتخاب یک پیمانکار حرفه ای دوربین مدار بسته می باشد که علاوه بر داشتن رزومه مناسب در پروژه های حفاظتی و امنیتی ، بتواند خدمات پس از فروش نیز به موقع و در زمان مناسب و با بهترین کیفیت ارائه نماید.
افراتک با دارا بودن کادری متخصص و مجهز آمادگی دارد با عقد قرارداد فروش ، تامین تجهیزات ، اجرا ، پشتیبانی و برنامه ریزی سیستم های نظارتی حفاظتی (دوربین مدار بسته و دزدگیر اماکن) ، سیستم های اعلام حریق ، سیستم های برق اظطراری (UPS) و دیگر راهکار های امنیتی ، بتواند علاوه بر رفع نیاز های مشتریان خود و آرامش خاطر ، آنان را در بهبود عملکردشان نیز یاری کند.
انواع دوربین مداربسته
انواع دوربینهای مداربسته بر اساس نام گذاری معمول بیین دست اندرکاران سیستم مداربسته، تولید کنندهها و نصابها به شرح ذیل میباشد.
این نوع دوربین مدار بسته را می توان خاص ترین نوع دوربین مدار بسته دانست. که ممکن است در تمامی شرایط محیطی ولی در حالت های خاص استفاده می شود. یکی از ویژگی های مهم این دوربین های مدار بسته توابع پردازش تصویری است که در طراحی آن ها لحاظ شده است. در مکان ها و شرایطی که نیاز به قابلیت های خاص از قبیل BLC , HLC, WDR, ATR , ATW و … می باشد بیشتر سراغ دوربین های صنعتی می رویم. برروی این دوربین ها هنگام خرید نه پایه وجود دارد ، نه لنز و نه کاور ضد آب و تک تک این اقلام باید به طور جدا گانه تهییه شود . در واقع یکی از قابلیت های دوربین همین انعطافپذیری بالای آن است. برای شرایط نصب خاص می توان پایه های خاص ، برای فواصل بسیار کم یا زیاد می توان از لنز های خاص و یا برای شرایط آب و هوایی خاص کاور های ضد آب و یا کاور های دید در شب و یا کاور های فن دار استفاده می شود. دوربین های صنعتی مانند سایر تجهیزات الکترونیکی صنعتی دیگر می بایست امکان استفاده در شرایط سخت را برای کاربر فراهم سازد. تصویر برداری در شرایط جوی نامساعد از لحاظ دما، رطوبت، گرد و خاک، گازهای قابل انفجار و …. . اگرچه ممکن است در برخی دوربین های صنعتی و در برخی برندها قابلیت های تکنیکال این دوربین ها نیز با دوربین های معمول متفاوت باشد اما این نکته همیشه صادق نیست. عموما دوربین های صنعتی کامپکت نیستند یعنی کاور، لنز و پایه ی آن بسته به محل نصب و کاربری، توسط طراح جداگانه انتخاب می شود و این انعطاف پذیری به واسطه ی مصارف محدود آن نسبت به سایر دوربین های دیگر می باشد اگر چه همین امر قیمت این دوربین ها را بالاتر می برد.
کاربرد اصلی این دوربین ها در محیط های داخلی و اداری می باشد.اکثر این دوربین ها لنز هایی wide با فاصله کانونی کوچک ( 3.6 یا 4 میلیمتر) دارند و بخوبی می توانند وقتی در گوشه ای از اتاق نصب شوند ، تمام فضای اتاق را تحت پوشش قرار دهند. این دوربین ها بیشتر مواقع بر روی سقف نصب می شوند .
این دسته از دوربین ها ی مدار بسته برای محیط های خارجی طراحی شده اند. قاب ضد آب این دوربین ها را قادر می سازد تا در محیط های بیرونی و با شرایط جوی بد به راحتی کار کنند. همچنین همه ی این دوربین ها قابلیت دید در شب ( بااستفاده از مادون قرمز) دارند و می توانند در شرایط نوری بسیار تاریک به راحتی تصویر برداری کنند.
در واقع می توان گفت این دوربین کامل ترین نوع دوربین مدار بسته رنگی که دستگاه کنترلر و کیبورد خاص خود را دارد می باشد، گردان است و لنز زوم دارد، می تواند شدت نور را تنظیم کند. دور و نزدیک شدن تصاویر را در آن می توان کنترل نمود روی سقف نصب می شود و تمامی برنامهریزیها و فرامین لازم از طریق کیبورد کوچک و خاص آن قابل اعمال است. هر تصویر را می توان مجموعه ای از نقاط نا پیوسته فرض کرد که در کنار هم قرار می گیرند و مجموعاً یک تصویر را می سازند هر کدام از این نقاط در هر لحظه می توانند خصوصیات متفاوتی داشته باشند. می توان مسیری خاص برای دوربین تعریف کرد و دوربین را برنامه ریزی کرد تا در هر شرایط زمانی مختلف مسیر و یا نقاط خاصی را تصویر برداری کند.
با استفاده از دوربینهای دید در شب میتوان در تاریکی شب یک شخص را از فاصله ۱۸۳ متری مشاهده کرد دوربینهای دید در شب با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن به دو روش عمل میکنند. ۱ – آشکارسازی تصویر در قسمت پایینی طیف نوری مادون قرمز نور کمی وجود دارد که جمع شده و طوری تقویت میشوند که ما بتوانیم آن را مشاهده کنیم. ۲ – تصویربرداری حرارتی در این نوع طیف نوری مادون قرمز در قسمت بالایی جمعآوری شده و طیف نور به صورت نور منعکمس نشده بلکه به صورت گرما منتشر میشود. اجسام گرم این نور را به اجسام سردتر مثل میز یا یک ساختمان متصاعد میکنند.
از جمله دوربینهای که دارای تنوع زیاد و کاربرد بیشتر در تجهیز دوربینهای مداربسته حفاظتی هستند نورافکنهای مادون قرمز هستند؛ و از نظر تولید دارای انواع مختلف تجاری بوده و برای دوربینهای دوربرد نورافکنهای حرفهای لیزری مخصوص تولید میشود و این نوع دوربین دارای برندهای مختلف میباشد.
دوربین مداربسته مینیاتوری یا پین هول (به انگلیسی : Pinhole ), دوربین های مداربسته ای با ابعاد بسیار کوچک می باشند. این دوربین ها که دارای لنزی کوچک می باشند به راحتی قابل پنهان سازی در پشت سطوح مختلف می باشند, برای این منظور سوراخ کوچکی روبروی لنز ایجاد می کنند و تصاویر محیط را مشاهده می نمایند. لنز این دوربین ها از نوع ثابت (به انگلیسی : FIX ) می باشد.
دوربین های مداربسته مینیاتوری با توجه به کاربرد مخفی آنها دارای قابلیت دید در شب IR نمی باشند. این دوربین ها معمولا دید مناسبی در نور کم ندارند و برای داشتن تصویر مناسب باید نور محیط را به خوبی تامین کرد.
دوربین های تحت شبکه که معمولاً با عنوان دوربین های IP نیز معرفی می شوند را می توان متشکل از یک دوربین و یک کامپیوتر که با هم ترکیب شده اند توصیف کرد . بخش های اصلی یک دوربین تحت شبکه شامل یک لنز ، یک سنسور تصویر ، یک یا چند پردازشگر و یک حافظه می باشد. از پردازشگرها برای پردازش تصویر ، فشرده سازی (برای ذخیره ی تصاویر) ، آنالیز ویدیویی تصاویر و قابلیت های تحت شبکه استفاده می شود. از حافظه برای ذخیره سازی Firmware دوربین های تحت شبکه و همچنین برای ضبط تصاویر در خود دوربین و بدون نیاز به ابزار دخیره سازی پشتیبان استفاده می شود.
کاردبردهای دوربین مدار بسته
که در فرایندهای صنعتی را تحت شرایط خطرناک برای انسان امروز هستند، اغلب توسط دوربینهای مدار بسته تحت نظارت دارند استفاده از دوربینهای گرمانمای اپراتورها اجازه میدهد برای اندازه گیری دمای پروسه.
بسیاری از بزرگراهها که ترافیک شبکههای گسترده نظارت بر سیستمها، با استفاده از تلویزیون مدار بسته برای تشخیص گرفتگی و تصادفات اطلاع میدهد. بسیاری از این دوربین با این حال، از طرف شرکتهای خصوصی اوست، و انتقال اطلاعات را به راننده جیپیاس سیستم است.
سیستم، CCTV سیستم دوربینهای مدار بسته ممکن است که در آن نصب شده که در آن اپراتور ماشین را میتوان به طور مستقیم مشاهده افرادی که ممکن است با عملیات غیر منتظره ماشین صدمه دیده میشود. به عنوان مثال، در قطار مترو، دوربینهای مدار بسته ممکن است اجازه دهد که پیش از بسته شدن دربها و شروع به حرکت قطار به اپراتور کمک میکند ممکن دوربین مدار بسته برای کنترل مکان مثل پارک موزه و دیگر محیط عمومی باشد برای کنترل مردم حفظ امنیت مردم و مکان باشد.
دوربین های مدار بسته همواره دارای محاسن و معایب متعددی می باشد ولی ظاهراً محاسن آن بر معایبش چیرگی دارد زیرا همواره افرادی در جوامع مختلف وجود دارند که می خواهند از خط قرمز ها عبور نمایند بنابراین وجود این ابزار سبب می شود از ترس شناسایی شدن مرتکب خلاف نشوند و یا اگر شدند به راحتی با این ابزار سودمند شناسایی می شوند.
تکنولوژی های جدید HDCVI – HDTVI
امروزه با گسترش تکنولوژی شاهد پیشرفت های چشم گیری در عرصه دوربین مداربسته و سیستم های حفاظتی هستیم و شاهد آن هسیتم که دوربین های آنالوگ با کیفیت های HD و Full HD نیز روانه بازار می گردند که یکی از محبوب ترین آنها تکنولوژی HDCVI کمپانی Dahua چین می باشد.
با ورود این تکنولوژی ها شاهد بودیم که دوربین هایی با کیفیت های 720p و 1080P نیز در بستر آنالوگ و همان کابل کشی های قدیمی تولید شده است که تقریبا هزینه ای برابر با دوربین های آنالوگ قدیمی تر دارد.
برای استفاده از این تکنولوژی نیازی نیست که از کابل های خاصی استفاده شود و همان کابل های RG59 سابق توانایی ارسال تصاویر با کیفیت HD را به دستگاه DVR دارا می باشد. نقاط قوت این تکنولوژی محدود به کیفیت نمایش تصاویر نیست و سایر خصوصیات نظیر : حذف نور پس زمینه در تصاویر یا همان WDR گستره گسترده دینامیک و یا تابع BLC که مربوط به تنظیم خودکار کنتراست تصویر می باشد نیز به طور چشم گیری پیشرفت داشته اند.
تنها نقطه ضعف این تکنولوژی انحصاری بودن آن می باشد که فقط در اختیار کمپانی Dahua می باشد و این امر باعث می شود تا در این تکنولوژی هم شاهد رقابت آن چنانی برای کاهش قیمت و هم پیشرفته تر شدن آن و رفع نواقص احتمالی نباشیم.
پس نتیجه گیری می کنیم که به مرور زمان همان طور که این تکنولوژی در حال کنار زدن تکنولوژی های سابق نظیر HD-SDI است پس تکنولوژی دیگری نیز برای کنار زدن این تکنولوژی به بازار خواهد آمد و آن تکنولوژی قطعا HDTVI می باشد که در حال حاضر وارد مرحله تولید انبوه نرسیده است اما دیگر بحث انحصاری بودن را ندارد و قطعا این امر باعث می شود تا رقابت بر سر تولید این تکنولوژی منتج به کاهش قیمت این محصول و تولید انبوه آن از سوی تولید کنندگان باشد.